Heerlijk, hartig en bomvol smaak. Dat is deze overheerlijke gerookte zalmsalade. Ideaal voor op de borrelplank, maar ook perfect als voorgerecht. Een simpel recept dat je binnen mum van tijd op tafel zet. Perfect voor op de borrelplank tijdens dit zonnige Pinksterweekend!
Wederom een gerechtje waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Beetje snijden, mixen en klaar. Wat wil een mens nog meer vandaag?
Gerookte zalmsalade op de borrelplank
Lang leve zonnige dagen! Ik kan er geen genoeg van krijgen! Op dit moment zit ik heerlijk met m’n laptop in de tuin wat recepten uit te werken. Als ik straks klaar ben, trek ik een lekker flesje wijn open en tover ik een heerlijke borrelplank op tafel. Rond een uur of 5 krijgen we twee vrienden op bezoek, in tijden als deze is dat extra leuk!
Ik ben dol op zelfgemaakte salades op de borrelplank. Van een simpele tonijnsalade tot deze overheerlijke gerookte zalmsalade. Vaak serveer ik er wat Franse kaasjes, druiven en olijven bij. Heerlijk! Staat borrelen dit weekend ook op jouw planning? Ga dan aan de slag met dit heerlijke recept. Ik weet zeker dat je er blij van wordt!
Ingrediënten & bereiding gerookte zalmsalade
Ingredients
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel mayonaise
- 1,5 theelepel kappertjes
- 3 zoetzure cocktail augurken (de kleintjes!)
- 1/2 sjalotje
- 1 theelepel honing dille mosterd (Lidl, vervang eventueel door honingmosterd)
- 1/2 theelepel mierikswortel (geraspt, uit pot)
- 200 gram gerookte zalm
- klein bosje bieslook
- Zout en peper naar smaak
Instructions
- Meng in een kom de mayonaise, mosterd, mierikswortel en crème fraîche.
- Snipper het sjalotje zo fijn mogelijk, hak de bieslook en snijd de augurken in kleine stukjes. Doe bij het hierboven gemaakte mengsel.
- Snijd de zalm zo klein mogelijk en doe ook in de kom.
- Kruid het mengsel met wat zout en versgemalen peper. Roer alles goed door en proef of je eventueel nog wat zout, peper, mosterd of mierikswortel moet toevoegen.
Tip: ook heerlijk als voorgerecht
Ben je op zoek naar een simpel voorgerecht? Deze zalmsalade is natuurlijk niet alleen lekker als borrelhapje. Met een paar simpele aanpassingen tover je het recept zo om tot een heerlijk voorgerecht. Zonder dat je daarvoor uren in de keuken hoeft te staan! Maak mijn recept voor zelfgemaakte knoflook crostini’s, beleg die met een beetje rucola en doe daar wat gerookte zalmsalade op. Paar snippertjes verse bieslook en klaar is kees. Zelf serveer ik er altijd twee per persoon. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de tweede crostini met een andere topping te beleggen.
Heb je dit recept gemaakt? Ik ben heel benieuwd! 🙂