Er gaat niks boven knapperige aardappeltjes uit de oven. Vooral met knoflook, rozemarijn en de Vadouvan kruiden van Jonnie Boer. Heerlijk! Ik weet dan ook zeker dat iedereen hier heel blij van wordt. Deze ovenaardappeltjes zijn een ideaal bijgerecht bij de hoofdmaaltijd. Ga jij aan de slag met dit recept?
Veel mensen zweren bij goudgele frietes. Mij maak je persoonlijk blijer met aardappeltjes uit de oven. Vooral als ze lekker krokant gebakken zijn!
Net even anders, dan anders
Aardappels, je kunt er alle kanten mee op! Ik ben vooral fan aardappeltjes die je roostert in de oven. Ook hier kun je veel kanten mee op. Wil je dit bijgerecht echt speciaal maken? Voeg dan wat Vadouvan kruiden van Jonnie Boer toe. Die kun je gewoon in de supermarkt kopen. De kruiden geven de aardappeltjes net even ‘die speciale touch’. Wedden dat je tafelgenoten verrast zijn?
Beemster Valery aardappeltjes uit de oven
Als geboren en getogen Beemsterling ben ik best wel trots op de producten uit mijn eigen dorpje. Lang leve de kaas, prachtige groenten en… aardappels! De Beemsterklei schijnt perfect te zijn voor allerlei soorten aardappelen. Van de kruimige variant, tot frietaardappelen en ga zo maar door. Sinds kort is daar ook de Beemster Valery bijgekomen. Een duurzaam geteelde aardappel met een rode schil, die ideaal is voor allerlei bereidingen. Van een overheerlijke aardappelsalade, tot gebakken aardappels en aardappeltjes uit de oven.
Beemster Valery’s hebben een heerlijke, volle smaak en zijn sinds kort verkrijgbaar bij supermarktketen DEEN. Of gewoon in het stalletje aan de weg bij de boerderij. Zijn ze te koop bij jou in de buurt? Dan wil ik je aanraden om een keer een zakje mee te nemen, heerlijk! Is dat niet het geval? Gebruik dan Roseval aardappelen of krieltjes.
Ook lekker met Beemster Valery: salade met gegrilde broccoli
Ingrediënten & bereiding aardappeltjes uit de oven
Ingredients
- 400 gram Beemster Valery aardappeltjes of Roseval
- 4 teentjes knoflook
- 1/2 theelepel Vadouvan kruiden (Euroma Original Spices by Jonnie Boer)
- Paar takjes rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
Instructions
- Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht). Pak een bakplaat en leg daar een vel bakpapier op.
- Was de aardappeltjes en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Schillen is niet nodig, de schil zorgt juist voor een lekkere smaak!
- Leg de aardappeltjes op de bakplaat en voeg de overige ingrediënten toe. De knoflook hoef je niet te pellen, laat het schilletje er gewoon omheen zitten. Hussel alles goed door elkaar en plaats de bakplaat in de oven.
- Bak de aardappeltjes in 45 minuten goudbruin en gaar. Wil je ze nog iets knapperiger? Verleng dan de tijd in de oven met +/- 10 minuten.
Ga jij aan de slag met dit recept? Laat me weten wat je er van vindt!