Knoflook crostini’s

5K

Het is prachtig weer vandaag en dat betekent vanmiddag maar één ding: borreltijd. Heerlijk in het zonnetje genieten van een goed glas wijn en lekkere hapjes. Natuurlijk kun je een pakje toastjes of een stokbrood in de supermarkt kopen, maar waarom maak je deze knoflook crostini’s niet? Simpel en veel lekkerder!

Serveer de knoflook crostini’s met je favoriete smeerseltjes en je borrelplank is compleet. Het recept is ontzettend simpel en in een handomdraai te maken. Je hoeft er dus maar een paar zonnestralen voor te missen!

Ingrediënten & bereiding knoflook crostini’s

Simpel, snel klaar en veel lekkerder dan de standaard toastjes die je in de supermarkt koopt! Wedden dat je je borrelplank met deze knoflook crostini's naar een hoger level tilt?
Servings 4 personen
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes

Ingredients

  • 1 ciabata
  • 1 teentje knoflook
  • 50 milliliter olijfolie
  • Zout en peper

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Pak een bakplaat en bedek die met bakpapier.
  • Rasp of pers de knoflook en doe dit samen met de olijfolie in een kommetje. Zet apart.
  • Snijd de ciabatta in dunne plakken van ongeveer 1 cm dikte. Leg de plakken op de bakplaat.
    Ciabatta op bakplaat voor knoflook crostini's
  • Pak een bakkwast en doop die in het knoflook olijfolie mengsel. Besmeer de bovenkant van de broodjes er royaal mee in. Te weinig olijfolie? Voeg een beetje extra toe, geen probleem!
    Crostini's insmeren met olijfolie en knoflook
  • Bestrooi de broodplakjes met wat zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Zet ze +/- 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Afhankelijk van je oven kan dit proces ook sneller gaan of iets langer duren. Ik zet zelf steeds een timer voor 10 minuten.
  • Laat de crostini's helemaal afkoelen. Serveer ze met wat jij lekker vindt.
Course: Borrelhapje
Cuisine: Italië
Keyword: Borrelhapje, Borrelplank, Crostini, Knoflook

Knoflook crostini’s bewaren

Ik kan me zo voorstellen dat je graag wat voorbereidingen treft voor de borrel, zodat je op het moment zelf alleen maar hoeft te genieten. Dit recept voor knoflook crostini’s kun je gemakkelijk een dag of een paar uur van tevoren maken. Het is wel belangrijk dat je ze na het bakken volledig laat afkoelen. Doe je dit niet, dan bestaat de kans op condens en dat betekent dat de crostini’s taai worden. Zodra ze zijn afgekoeld, kun je ze bewaren in een luchtdichte verpakking. Bijvoorbeeld een plastic bakje met deksel of in een hersluitbare plastic zak. Zelf heb ik altijd van die ziplockzakjes in de kast liggen. Ideaal voor dit soort situaties!

Variëren met de toppings

Maar wat doe je nou op zo’n knoflook crostini? Wat mij betreft kun je hierbij eindeloos variëren. Duik een Italiaans kookboek in en je krijgt meteen een aantal tips. Persoonlijk ben ik fan van de traditionele variant met tomaat, basilicum, balsamico azijn, olijfolie, zout en peper. Simpel, maar zo lekker! Ook heb ik laatst een heerlijk recept bedacht voor een salade met gerookte zalm. Ook perfect op deze krokante lekkernij. Ik zal m’n best doen om dit straks ook nog voor je uit te werken. Verder wil ik je aanraden om gewoon te kijken naar wat jij lekker vindt. Tapenades of Franse kaasjes smaken hier ook heerlijk op.

Heb jij dit recept voor knoflook crostini’s gemaakt? Ik ben erg benieuwd!

Join the Conversation

  1. Als je de crostini’s vantevoren maakt, hoe warm je het daarna weer het beste op?

    1. Ik warm ze daarna eigenlijk nooit op, maar verpak ze luchtdicht in bijvoorbeeld een ziplockzak. Verwarmen kan wel in de oven. Toevallig laatst gedaan op 180 °C met een plak brie erop voor een hapje. Niet te lang, anders worden ze te bruin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.