Recept voor cakemix koekjes

3.2K

Ik sta graag in de keuken uren in de keuken, maar niet als het om zoete baksels gaat. Die moeten bij mij snel klaar zijn, zonder al te veel poespas. Dit recept voor cakemix koekjes is dan ook ideaal voor iedereen die net zo’n niet-bakker is als ik. Je koopt een kant-en-klare cakemix in de supermarkt en met een handjevol andere ingrediënten tover je die eenvoudig om tot de allerlekkerste koekjes ever. Laat de sprinkles niet achterwege, die maken dit koekje nog lekkerder!

Tijdens het bakken komen er goddelijke geuren uit de oven. Zodra ze klaar zijn kun je bijna niet wachten om een hapje te nemen. Doe dit wel. Eet ze als ze nog maar net zijn afgekoeld, vers uit de oven. Dan zijn de cakemix koekjes het allerlekkerst.

Recept voor cakemix koekjes

Koekjes gemaakt van cakemix en met een hele berg sprinkles. Een simpeler bakrecept dan dit kom je niet snel tegen!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes

Ingredients

  • 400 gram kant-en-klare cakemix
  • 100 gram boter (gesmolten)
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 50 gram sprinkles (plus een beetje extra)
  • zest van een halve citroen
  • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

Instructions

  • Doe de cakemix in een grote mengkom. Voeg de boter, eieren, citroenzest, basterdsuiker en het zout toe. Roer alles goed door met een houten lepel of spatel, tot er een egaal deeg ontstaat.
  • Roer hier de sprinkles doorheen en zet het deeg even een half uurtje in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol golfballen van het deeg en leg die met ruime afstand op een met bakpapier beklede bakplaat. De koekjes worden namelijk een stuk groter tijdens het bakken. Druk de ballen iets platter met je vingers en strooi er nog wat sprinkles overheen.
    Cakemix koekjes op bakplaat
  • Bak de koekjes in 10 tot 15 minuten goudbruin en gaar. Net uit de oven en bijna helemaal afgekoeld zijn ze het lekkerst!
Course: Bakken
Keyword: Cakemix koekjes, Koekjes

Altijd verse cakemix koekjes

Het fijne van dit recept voor cakemix koekjes is dat je het deeg gemakkelijk kunt invriezen. Het enige dat je hoeft te doen is het deeg oprollen in bakpapier, de uiteinden dichtmaken en de deegrol in de vriezer leggen. Daar blijft deze zeker 3 tot 6 maanden goed. Maar geloof me, alles is voor de tijd al op ;-). Het ideale aan het invriezen van dit deeg voor cakemix koekjes is dat je dus altijd verse koekjes in huis hebt. Bijvoorbeeld bij onverwacht bezoek of als je ’s avonds op de bank ineens cravings hebt naar iets zoets. Je haalt de deegrol gewoon even uit de vriezer, snijdt er een paar plakken van en doet die bevroren en al de oven in. Na 10 tot 15 minuten bakken op 180 graden, heb je een heerlijk vers koekje.

Variëren met dit koekjesrecept

Uiteraard kun je ook met dit recept makkelijk variëren. Laat de sprinkles weg en vervang deze door chocolade en fijngehakte Oreo’s. Zo tover je de cakemix koekjes eenvoudig om tot chocolate chip cookies! En wil je nog een ander eenvoudig bakrecept uitproberen? Ik bakte laatst ook goddelijke havermoutkoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.