Snelle cake met blauwe bessen

47.5K

Het is zondagochtend 09.30 uur. Nog heerlijk lui in bed krijg je een berichtje ‘Kunnen we over een uurtje langskomen voor een kop koffie?’. Koffie heb je wel en zin in gezelligheid ook, maar iets lekkers erbij… Wat je dan doet? Deze supersnelle cake met blauwe bessen in elkaar flansen! Kwestie van alle ingrediënten mengen, de oven inschuiven en daarna heb je nog 45 minuten om je huis aan kant te maken. Ik durf te wedden dat je me ooit dankbaar gaat zijn voor dit supersnelle recept voor deze cake met blauwe bessen!

Zelf heb ik altijd wel een bak yoghurt in de koelkast en een zak blauwe bessen in de vriezer. Een ideaal ontbijtje in combinatie met bijvoorbeeld mijn zelfgemaakte granola, maar ook een perfect redmiddel in dit soort situaties. Met ingrediënten die je vast thuis in je koelkast of voorraadkast hebt liggen, tover je in een mum van tijd deze heerlijke cake met blauwe bessen op tafel. Door de yoghurt is ie bovendien lekker compact en lijkt ‘ie zelfs wat pudding-achtig. Ik ben fan, mijn onverwachte gasten zijn dat ook en ik hoop jij ook!

Recept snelle cake met blauwe bessen

Niks lekkers in huis voor bij de koffie? Deze snelle cake met blauwe bessen tover je in een mum van tijd op tafel. Compakt, pudding-achtig en zoooo lekker!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes

Ingredients

  • 3 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram suiker
  • 125 gram gesmolten boter
  • 200 gram blauwe bessen
  • snuf zout

Instructions

  • Smelt de boter in een kleine steelpan op laag vuur en verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C.
  • Doe de bloem, yoghurt, eieren, suiker, vanillesuiker en zout in een kom. Roer goed door met een spatel en schenk hier voorzichtig de gesmolten boter bij. Meng tot er een homogene massa ontstaat.
  • Maak een prop van een vel bakpapier, haal die weer uit elkaar en leg in een cakeblik. Door een prop van het papier te maken, blijft het bakpapier beter in model in het bakblik. Bakblik invetten kan ook, maar zo weet je zeker dat de cake er na het bakken uitkomt.
  • Meng de blauwe bessen door het beslag en giet dit in het cakeblik. Zet in de oven en bak in 45 tot 50 minuten goudbruin en gaar. Na 45 minuten kun je een sateprikker in de cake steken. Komt die er schoon uit, dan is de cake gaar.
  • Laat even afkoelen en snijd daarna in plakken van ongeveer 1,5 cm. De cake hoort vrij compact te zijn. Eventueel kun je er vers geklopte slagroom bij serveren.
Course: Bakken
Keyword: Bakken, Bakrecept, Blauwe bessen, Cakemix koekjes, Snelle cake, Snelle cake blauwe bessen

Tips voor als je deze cake met blauwe bessen gaat maken

Zoals bij elk recept, ook voor deze snelle cake met blauwe bessen een aantal tips.

  • Geen Griekse yoghurt in huis, maar wel gewone yoghurt of kwark? Dat kun je ook prima gebruiken!
  • Blauwe bessen zijn loeiduur, maar zo nu en dan in de aanbieding. Ik koop ze echt alleen in de aanbieding, maar dan wel meteen een goede voorraad. Goed wassen, een uurtje laten uitlekken en daarna in een diepvrieszak de vriezer in. Ideaal voor door je ontbijt, smoothies, last minute toetjes of baksels. Ontdooien is bij dit recept echt niet nodig. Gewoon bevroren door het beslag roeren, de oven doet de rest!
  • Deze cake kun je prima een paar dagen bewaren, mits je dat wel in de koelkast doet. Terug in het bakblik en afdekken met aluminiumfolie of in een plastic bakje met deksel. Zelf vind ik de cake wel het lekkerst tot zo’n drie dagen na het bakken. Daarna wordt ‘ie wat droog.
  • Geen blauwe bessen in huis, maar wel een appel? Die kun je er ook prima door roeren!

Liever een koekje bij de koffie?

Geen zin in cake met blauwe bessen, maar wel in een lekker koekje? Ook daar heb ik een super makkelijk recept voor. Het deeg kun je bovendien prima invriezen, wat ook in dit soort situaties ideaal is. Je snijdt er simpelweg een paar plakjes van af, die bak je in de oven en je hebt altijd verse koekjes! Het recept lees je hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe Rating




Close
Your custom text © Copyright 2024. All rights reserved.