Barbecue recept voor Chinese stijl spareribs
Zin in een uitgebreide barbecue sessie? Ga dan aan de slag met deze Chinese stijl spareribs. Een marinade met krachtige smaken, waar je de ribs uiteindelijk ook mee aflakt.
Prep Time 1 day d 15 minutes mins
Cook Time 6 hours hrs
Course Avondmaaltijd, Barbecue, Diner
Cuisine Chinese
- 2 goede kwaliteit spareribs
- 50 milliliter hoisinsaus
- 50 milliliter shaoxing wijn (Chinese kookwijn, verkrijgbaar bij de toko)
- 1,5 eetlepel oestersaus
- 2 eetlepels lichte sojasaus (Healthy Boy Brand, toko)
- 1 theelepel 5 spice
- 1/2 theelepel zeezout
- 2,5 eetlepel lichtbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel honing
- 2 teentjes knoflook, geraspt
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1 theelepel sambal badjak
- 60 milliliter appelsap
Verwijder het vliesje van de spareribs. In deze video kun je zien hoe je dit moet doen. Leg de ribs alvast in een grote ovenschaal. Maak nu de marinade. Meng hiervoor de oestersaus, sojasaus, shaoxing wijn, hoisinsaus, honing, zout, gember, knoflook, sambal, basterdsuiker en 5 spice in een mengkom. Roer alles goed door.
Giet de marinade over de ribs. Zorg ervoor dat je ze met de vleeskant onder in de schaal hebt liggen. Dek nu goed af en laat bij voorkeur 24 uur marineren.
Steek de barbecue aan en breng de temperatuur naar 120 graden, indirecte hitte. Zorg ervoor dat de temperatuur tussen de 120 en 150 graden blijft.
Leg de ribs met de botkant op de barbecue en bewaar de marinade. Rook ze nu 3 uur. Haal ze van de barbecue en leg elke rib met de vleeskant op 2 lagen aluminiumfolie. Giet op elke rib 30 milliliter appelsap. Pak de ribs in en leg ze nog eens 2 uur op de barbecue op dezelfde temperatuur.
Doe ondertussen de marinade in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen, zodat de saus iets indikt. Haal van het vuur en laat afkoelen.
Na 2 uur verwijder je de folie van de spareribs en leg je ze opnieuw met de botkant op de barbecue. Nu breng je iedere 15 minuten een laag van de ingekookte marinade aan. Herhaal dit vier keer. Na een uurtje zijn de ribs heerlijk sticky en klaar om opgegeten te worden.
Keyword Barbecue recept, Barbecuen, Barbecuerecept, Bastard recept, Chinese stijl spareribs, Spareribs