Go Back
aardappeltjes uit de oven

Ingrediënten & bereiding aardappeltjes uit de oven

Zin in een overheerlijk bijgerecht? Maak deze aardappeltjes uit de oven! Simpel, maar ontzettend lekker.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 400 gram Beemster Valery aardappeltjes of Roseval
  • 4 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel Vadouvan kruiden (Euroma Original Spices by Jonnie Boer)
  • Paar takjes rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht). Pak een bakplaat en leg daar een vel bakpapier op.
  • Was de aardappeltjes en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Schillen is niet nodig, de schil zorgt juist voor een lekkere smaak!
  • Leg de aardappeltjes op de bakplaat en voeg de overige ingrediënten toe. De knoflook hoef je niet te pellen, laat het schilletje er gewoon omheen zitten. Hussel alles goed door elkaar en plaats de bakplaat in de oven.
    aardappeltjes op bakplaat
  • Bak de aardappeltjes in 45 minuten goudbruin en gaar. Wil je ze nog iets knapperiger? Verleng dan de tijd in de oven met +/- 10 minuten.
Keyword Aardappels, Bijgerecht, Knoflook, Oven, Rozemarijn