Go Back
Geglaceerde worteltjes met balsamico

Ingrediënten & bereiding geglaceerde worteltjes met balsamico

Ben je op zoek naar een heerlijk bijgerecht voor bij de hoofdmaaltijd? Maak deze overheerlijke geglaceerde worteltjes met balsamico. Makkelijk, snel klaar en heel erg lekker!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Bijgerecht
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 500 gram wortels (ik gebruikte in dit recept oerwortels, maar eigenlijk is elke soort prima)
  • 50 gram rozijnen
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • chilivlokken (naar smaak)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • 1,5 eetlepel balsamico azijn
  • 1 koffiekopje water
  • Zout en peper naar smaak

Instructions
 

  • Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Maak de wortels schoon en snijd ze in kleinere stukjes van ongeveer 1 bij 5 cm.
  • Zet een grote koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Verhit de olie en bak de ui en knoflook glazig.
  • Doe nu de wortel, rozijnen, pijnboompitten en chilivlokken in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Bak ongeveer 5 minuten onder af en toe roeren. Voeg vervolgens een kopje water toe en zet het vuur iets hoger.
  • Laat het water helemaal opnemen door de worteltjes. Zodra dit het geval is, zet je het vuur weer iets lager. Bak de worteltjes nog ongeveer 15 minuten op laag/middelhoog vuur. Blijf roeren!
  • Als de worteltjes gaar zijn, voeg je de honing en de balsamico toe. Zet het vuur hoog en laat het geheel heerlijk karameliseren.
  • Serveer de worteltjes in een gezellig schaaltje.
Keyword Bijgerecht, Groenten, Wortel