Ingrediënten & bereiding Granola
Zelf Granola maken is niet alleen heel makkelijk, maar ook ontzettend lekker. Je voegt geen onnodige suikers toe en je kunt qua ingrediënten eindeloos variëren. Elk ontbijt is het weer een feestje!
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
- 250 gram havermout (fijne vlokken)
- 100 gram amandelen (ongebrand en ongezouten)
- 75 gram pompoenpitten
- 1,5 theelepel koekkruiden of kaneel
- 2 ruime theelepels kokosolie
- 1,5 eetlepel honing
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak een bakplaad en bekleed deze met bakpapier.
Weeg alle ingrediënten af en doe die op de bakplaat.
Kneed alles goed door met je handen. Een beetje alsof je een kruimeldeeg maakt. Je kunt daarna je handen wassen met zeep, maar zelf vind ik afspoelen met warm water ook prima. De kokosolie en honing maken je handen zo zacht!
Verspreid het mengsel over de hele bakplaat. Zet deze in de oven en bak de Granola in 15 tot 20 minuten goudbruin en knapperig. Belangrijk is dat je het mengsel iedere 5 minuten even omschept met een spatel. Zo zorg je voor een gelijkmatige garing.
Laat de Granola helemaal afkoelen en bewaar in een luchtdichte bak of in zo'n leuke glazen wekpot. Serveer met je favoriete yoghurt en wat vers fruit.
Keyword Gezond, Granola, Ontbijt, Ontbijtgranen