Go Back
Zelf knoflook crostini's maken

Ingrediënten & bereiding knoflook crostini's

Simpel, snel klaar en veel lekkerder dan de standaard toastjes die je in de supermarkt koopt! Wedden dat je je borrelplank met deze knoflook crostini's naar een hoger level tilt?
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Course Borrelhapje
Cuisine Italië
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 1 ciabata
  • 1 teentje knoflook
  • 50 milliliter olijfolie
  • Zout en peper

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Pak een bakplaat en bedek die met bakpapier.
  • Rasp of pers de knoflook en doe dit samen met de olijfolie in een kommetje. Zet apart.
  • Snijd de ciabatta in dunne plakken van ongeveer 1 cm dikte. Leg de plakken op de bakplaat.
    Ciabatta op bakplaat voor knoflook crostini's
  • Pak een bakkwast en doop die in het knoflook olijfolie mengsel. Besmeer de bovenkant van de broodjes er royaal mee in. Te weinig olijfolie? Voeg een beetje extra toe, geen probleem!
    Crostini's insmeren met olijfolie en knoflook
  • Bestrooi de broodplakjes met wat zeezout en versgemalen zwarte peper.
  • Zet ze +/- 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Afhankelijk van je oven kan dit proces ook sneller gaan of iets langer duren. Ik zet zelf steeds een timer voor 10 minuten.
  • Laat de crostini's helemaal afkoelen. Serveer ze met wat jij lekker vindt.
Keyword Borrelhapje, Borrelplank, Crostini, Knoflook