Zet de waterkoker aan met 1 liter water.
Begin met het snijden van de groenten. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de wortels, paprika en bleekselderij in blokjes. Rasp de gember.
Doe de olie in een grote soeppan en zet deze op middelhoog vuur. Kruid de schenkel met zout en peper en bak deze kort aan, zodat er een bruin korstje ontstaat. Haal de schenkel uit de pan en zet apart.
Voeg nu de ui, knoflook, gember, chili vlokken, kaneel, komijn, paprika, wortel en bleekselderij toe. Bak tot de groenten glazig beginnen te worden.
Doe de tomatenpuree in de pan en bak ongeveer 2 minuten mee. Voeg nu de schenkel, het water en de bouillonblokjes toe. Laat ongeveer 1,5 uur pruttelen.
Haal de schenkel uit de pan. Je kunt het vlees er eventueel afplukken en terugdoen in de pan. Voeg daarna de soepgroenten en de linzen toe en laat dit nog ongeveer een half uurtje mee pruttelen.
Hak de peterselie fijn en snijd de halve citroen in partjes. Serveer bij de soep.