Go Back
Marokkaanse Linzensoep

Ingrediënten & bereiding linzensoep met Marokkaans tintje

Bomvol smaak, kruidig en ontzettend lekker. Deze Marokkaanse linzensoep is een ideaal als lunch of diner op een koude dag.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Course Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Cuisine Marokko
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 2 middelgrote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel chili vlokken
  • 1 theelepel verse gember
  • 1 liter water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1 rundvlees bouillonblokje
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 kleine wortels
  • 1 puntpaprika
  • 1 runderschenkel (met bot)
  • 250 gram fijne soepgroenten (kant en klaar zakje)
  • 1 theelepel harissa
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 175 gram rode linzen
  • 2 theelepels ras el hanout
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 bosje verse peterselie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • 1/2 citroen

Instructions
 

  • Zet de waterkoker aan met 1 liter water.
  • Begin met het snijden van de groenten. Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de wortels, paprika en bleekselderij in blokjes. Rasp de gember.
  • Doe de olie in een grote soeppan en zet deze op middelhoog vuur. Kruid de schenkel met zout en peper en bak deze kort aan, zodat er een bruin korstje ontstaat. Haal de schenkel uit de pan en zet apart.
  • Voeg nu de ui, knoflook, gember, chili vlokken, kaneel, komijn, paprika, wortel en bleekselderij toe. Bak tot de groenten glazig beginnen te worden.
  • Doe de tomatenpuree in de pan en bak ongeveer 2 minuten mee. Voeg nu de schenkel, het water en de bouillonblokjes toe. Laat ongeveer 1,5 uur pruttelen.
  • Haal de schenkel uit de pan. Je kunt het vlees er eventueel afplukken en terugdoen in de pan. Voeg daarna de soepgroenten en de linzen toe en laat dit nog ongeveer een half uurtje mee pruttelen.
  • Hak de peterselie fijn en snijd de halve citroen in partjes. Serveer bij de soep.
Keyword Linzensoep, Soep