Zet een pan water op het vuur. Zodra het water kookt, kook je de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik gebruik voor twee personen altijd 1 koffiekopje tot aan de rand gevuld met rijst. Mijn persoonlijke rijstfavorieten zijn Pandan en Jasmijn.
Maak de wortel en paprika schoon en snijd beide in kleine blokjes. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd het rawit pepertje fijn. Let op: deze is behoorlijk pittig! Je kunt eventueel de zaadjes verwijderen of maar een half pepertje toevoegen. Niet zo'n fan van pittig eten? Laat het pepertje dan weg of vervang deze door een milde, Spaanse rode peper.
Verwijder het steeltje van de kaffir lime blaadjes. Je kunt ze eruit trekken, maar zelf vouw ik de blaadjes altijd dubbel en snijd ik het harde steeltje eruit. Hak de blaadjes zo fijn mogelijk.
Zet een wok of grote koekenpan op het vuur. Verhit hierin 2 eetlepels olie en laat de pan goed heet worden. Doe het kipgehakt erbij en bak dit in 1 tot 2 minuten goudbruin en gaar. Voeg nu de knoflook, kaffir lime en peper toe en roer even.
Doe de rest van de groenten in de pan en wok 1 minuut mee.
Voeg nu de oestersaus, sojasaus, ketjap manis, vissaus en suiker toe. Zet het vuur lager en roer het mengsel goed door. Bak onder af en toe roeren nog een paar minuten mee, zodat de saus een beetje indikt wordt opgenomen door de kip en de groenten.
Serveer het wokgerecht met witte rijst, fijngehakte bosui en gebakken sjalotjes