Go Back
Spring Rolls met pindasaus

Ingrediënten & bereiding Spring Rolls met kip en pindasaus

Vietnamese Spring Rolls zijn ook in Nederland ontzettend populair. Op internet zie je steeds meer variaties verschijnen. Mijn recept is met kippendijen, gemarineerd in een overheerlijke marinade. De opgepimpte satésaus maakt het gerecht helemaal af.
Prep Time 1 hour
Cook Time 30 minutes
Course Diner, Lunch
Cuisine Aziatisch
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 8 rijstvellen
  • 100 gram wortel (geraspt)
  • 1 rode ui
  • 1 lente-ui of bosui (in dunne ringen)
  • 60 gram rucola of een andere knapperige slasoort
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 2 eetlepels satésaus van Wijko (de variant waarbij je zelf water toe moet voegen)
  • 1 theelepel ketjap manis
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 5 eetlepels water (warm)
  • 350 gram kippendij
  • 1 eetlepel black pepper sauce (ik gebruik die van Lee Kun Kee, verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 eetlepel char siu sauce (ik gebruik die van Lee Kun Kee, verkrijgbaar bij de toko)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Instructions
 

  • Start met de kip. Die moet minimaal 10 minuten marineren. Langer kan ook, maar dat is niet per se nodig. Snijd de kippendijen in kleine stukjes en voeg een ruime eetlepel char siu sauce en black pepper sauce toe. De combinatie van beide is verrukkelijk en je kunt de potjes maanden goed houden in de koelkast.
  • Bak de kip na +/- 10 minuten marineren. Zet een wok of koekenpan op middelhoog vuur met 1 el olie. Schep de kip zo nu en dan om en zorg dat de marinade niet verbrandt. Bak de kip in ongeveer 10 minuten gaar. De marinade is dan helemaal sticky. Schep de kip uit de pan en laat afkoelen op een groot bord.
  • Snijd de ui in halve ringen en de tomaat in plakjes. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes van ongeveer 5 cm. Doe alles in een apart bakje of schaaltje.
  • Nu is het tijd om de Spring Rolls te maken. Belangrijk is dat alles klaarstaat. Plaats een plastic snijplank op het keukenblad en leg hier een schone, vochtige theedoek op. Pak een grote kom en vul die met heet, maar niet kokend water. Zet all ingrediënten klaar.
    Ingrediënten Spring Rolls
  • Pak een rijstvel. Dompel die ongeveer 20 seconden onder in het warme water. Je merkt dat het vel meteen zacht wordt. Plaats het rijstvel op de vochtige theedoek.
  • In welke stappen je de vulling op het rijstvel plaatst, maakt natuurlijk niet uit. Ik begon met de rucola, vervolgens twee volle theelepels kipstukjes, komkommer, tomaatjes, ui, lente-ui en geraspte wortel. Zorg dat je altijd voldoende ruimte overhoudt aan de zijkant en dat je niet té veel vulling gebruikt.
    Vulling op spring rolls stap 1
  • Nu is het tijd om de Spring Rolls op te rollen. Vouw daarvoor eerst de bovenkant over de vulling.
    stap 2 spring rolls zelf maken
  • Vouw nu de zijkanten dicht.
    stap 3 zelf spring rolls maken
  • Rol de Spring Rolls strak op en plaats ze op groot bord of in een mooie schaal. Leg ze niet tegen elkaar aan, de rijstvallen kleven makkelijk aan elkaar vast en dat is zonde.
  • Maak nu de pindasaus. Meng hiervoor 2 ruime eetlepels kant-en-klare satésaus (Wijko) met 1 theelepel sambal badjak, 1 theelepel ketjap manis en 5 eetlepels warm water. Dit gaat het makkelijkst met een garde. De saus moet niet te dik zijn. Is dat wel het geval, voeg wat meer water toe.
  • Serveer de Spring Rolls met de pindasaus.
Keyword Aziatisch, SpringRolls