Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen
Gezond, makkelijk en feestelijk. Dat zijn deze overheerlijke ontbijtmuffins met banaan en bosbessen. Je kunt ze makkelijk meenemen en dat is ideaal voor iedereen die geen tijd heeft voor een uitgebreid ontbijt. Liever als tussendoortje? Ook dat is mogelijk!
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Course Ontbijt, Tussendoortje
- 150 gram bosbessen
- 2 hele rijpe bananen (liefst zo bruin mogelijk)
- 1 ei
- 15 gram bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 100 gram havervlokken
- 1/2 theelepel kaneel of koekkruiden
- 12 muffinvormpjes
Pel de bananen en doe ze samen met de havervlokken, koekkruiden (of kaneel), bakpoeder, baking soda en het ei in een blender. Doe de deksel erop en maal het geheel tot een glad beslag.Tip: Heb je geen blender? Gebruik dan kant-en-klaar havermeel in plaats van havervlokken en meng alles in een mengkom. Giet het beslag in een mengkom. Spatel de bosbessen er doorheen.
Haal de muffinvormpjes uit elkaar en verdeel ze over een bakplaat of een speciale muffinbakvorm.
Vul elk muffinvormpje met het beslag tot +/- 1 cm onder de rand. Eventueel kun je ze nog garneren met wat pompoenpitten
Plaats de bakplaat in een voorverwarmde oven van 180 ÂșC. Bak de muffins in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar. Afhankelijk van je oven kan dit proces iets sneller verlopen.
Keyword Banaan, Bosbessen, Gezond, Muffins, Ontbijt, Ontbijtmuffins, Tussendoortje