Go Back
havermoutkoekjes

Recept havermoutkoekjes

Zin in een lekker koekje? Maak deze havermoutkoekjes! Lekker krokant, zodat je er van blijft eten.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Course Bakken

Ingredients
  

  • 180 gram havervlokken
  • 160 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 175 gram bloem
  • 160 gram boter
  • 10 gram kokosolie
  • 1 theelepel bakingsoda
  • 1/2 theelepel zout

Instructions
 

  • Smelt de boter en kokosolie in een pannetje op laag vuur.
  • Meng alle droge ingrediĆ«nten met een pollepel of spatel in een mengkom. Voeg nu de boter, kokosolie en het ei toe. Roer alles goed door.
  • Laat het mengsel minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Maak met een theelepel balletjes van het deeg en leg die op de bakplaat. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte tussen de balletjes houdt.
  • Druk de balletjes plat met een vork en schuif de bakplaat de oven in. Bak de koekjes in +/- 15 minuten goudbruin en gaar.
Keyword Havermout, Havermout koekjes, Koekjes