Breng een kleine pan met water en een snuf zout aan de kook.
Vul ondertussen een grote kom met koud water en laat hier de rijstnoedels in weken. Vergeet deze stap niet. De noedels moeten zacht zijn (ongekookt), voordat je ze in de wok doet. Ze garen in de saus.
Snijd nu alle ingrediënten. Dat is het meeste werk van dit gerecht. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes, de kip in stukjes, de winterpeen in blokjes en halveer de boontjes. Tot slot snijd je de lente-ui in dunne schuine ringetjes.
Blancheer (= kort koken) de boontjes 2 minuten in het kokende water. Giet af en spoel koud.
Meng de vissaus, oestersaus, ketjap, suiker, chilipasta (als je die gebruikt) in een klein kommetje en zet apart.
Verhit een wok op middelhoog vuur. Voeg 1 eetlepel olie toe en daarna de eieren. Mix de eieren in de pan tot je een roerei hebt. Haal alle stukjes ei uit de pan.
Zet het vuur iets hoger en plaats de wok terug op het fornuis. Voeg de rest van de olie toe aan de wok. Bak nu de kip tot deze gaar is. Voeg daarna de ui en knoflook toe en bak 1 minuut mee. Doe vervolgens de cashewnoten, wortel en paprika in de pan en bak 2 minuten mee. Blijf roeren! Tot slot doe je de boontjes en het ei terug in de pan, samen met de saus en de rijstnoedels.
Roer alles goed door en bak het geheel nog ongeveer 1 minuut mee. Op het laatst doe je de lente-ui in de pan. Bewaar een klein beetje ter garnering.