Go Back
Tonijnsalade met ketjap en kerrie

Recept tonijnsalade met ketjap en kerrie

Zin in tonijnsalade, maar dan even anders? Probeer deze variant met ketjap en kerrie. Nog lekkerder met de toevoeging van Amsterdamse uitjes en cornichons.
Prep Time 15 minutes
Course Borrelhapje, Lunch
Servings 4 broodjes

Ingredients
  

  • 1 blikje tonijn op water of olijfolie, wat je zelf lekker vindt! (160 gram, 104 gram uitlekgewicht)
  • 1 sjalotje
  • 5 cornichons (cocktailaugurken, zoet-zuur)
  • 5 Amsterdamse uitjes
  • 1,5 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 theelepel kerrie madras
  • 1 theelepel ketjap manis
  • vers gemalen zwarte peper

Instructions
 

  • Snipper het sjalotje zo fijn als je kunt. Halveer de cornichons in de lengte en daarna nog een keer en snijd ze fijn. Snijd de Amsterdamse uitjes in vieren.
  • Laat de tonijn uitlekken en doe samen met de rest van de ingrediĆ«nten in een kom. Roer alles goed door en breng op smaak met wat vers gemalen zwarte peper.
  • Serveer met wat sla op een knapperig broodje bij de lunch of met toastjes bij de borrel.
Keyword Borrelhapje, Kerrie, Ketjap, Lunch, Tonijnsalade