Recept traybake met gegrilde groenten, kapucijners en worstjes
Deze traybake met gegrilde groenten, worstjes en kapucijners is een ideale maaltijd voor doordeweeks. Je hebt er weinig werk aan en terwijl alles in de oven zit, kun je nog wat andere klusjes doen. Perfect!
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 1 hour hr
Course Avondmaaltijd, Hoofdgerecht
- 2 stuks venkel
- 1 grote zoete aardappel
- 1 rode puntpaprika
- 1 bloemkool (kleine variant, anders een halve)
- 36 stuks cherry tomaat
- 330 gram kapucijners uit blik of pot (uitlekgewicht 215 gram)
- 250 gram worstjes (kip, varken of rund)
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1/2 theelepel chilivlokken (optioneel)
- 1 theelepel Vadouvan kruiden (Euroma Original Spices by Jonnie Boer)
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
Pak een grote bakplaat of ovenschaal en bedek die met bakpapier. Verwarm de oven voor op 220 graden.
Snijd de venkel in vieren en verwijder de harde kern. Snijd de rest in reepjes van ongeveer 1 cm breed.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes.
Snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 1 cm dik en snijd die vervolgens weer in kleinere stukjes.
Maak de paprika schoon en snijd in reepjes, ongeveer net zo groot als de venkel.
Meng de groenten met de kruiden, zout, peper en olijfolie op de bakplaat. Leg de tomaatjes bovenop en schuif alles in de oven.
Roer alles halverwege even goed door. Na zo'n 30 tot 45 minuten spoel je de kapucijners schoon en laat je ze even uitlekken. Snijd de worstjes in stukjes.
Haal nu de ovenschaal of bakplaat uit de oven. Verdeel de kapucijners en worstjes over de gegrilde groenten en zet alles nog minimaal 15 minuten terug in de oven.
Serveer als de worstjes gaar zijn.
Keyword Gegrilde groenten, Kapucijners, Oven, Traybake, Worstjes