400gramgnocchi(De verse van de AH is heel lekker!)
200gramverse spinazie
35gramsemi-gedroogde tomaten
30gramparmezaanse kaas
20grampijnboompitten
20stukscherry tomaat
10grambasilicum
2eetlepelsolijfolie(om in te bakken)
1eetlepelgoede olijfolie
1teenknoflook
zout en peper, naar smaak
Instructions
Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg hier 1 theelepel zout aan toe.
Halveer de cherry tomaatjes en zet ze even apart.
Verhit een koekenpan op laag vuur. Rooster hierin de pijnboompitjes goudbruin.
Hak de semi-gedroogde tomaatjes en de basilicum fijn. Doe beide in een kom met 1 eetlepel goede olijfolie. Hak 2/3 van de pijnboompitten fijn en doe die ook in de kom. Rasp de knoflook en parmezaan en voeg die ook toe. Breng op smaak met wat zwarte peper en roer het mengsel goed door. Je hebt nu een soort grove pesto gemaakt.
Zet de koekenpan van de pijnboompitten terug op laag vuur en voeg hier 2 eetlepels olijfolie aan toe. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Giet af, zet het vuur van de koekenpan hoger en doe de gnocchi erbij. Bak de gnocchi goudbruin.
Voeg nu de spinazie toe aan de pan met de gnocchi. Blijf roeren tot deze geslonken is. Doe nu de tomaatjes in de pan en bak 1 minuut mee.
Tot slot roer je de grove pesto door de gnocchi. Bak twee minuten mee en blijf roeren.
Serveer de gnocchi met de rest van de pijnboompitjes en wat extra verse basilicum.