Recept voor fluffy bananenpannenkoekjes
Deze fluffy bananenpannenkoekjes zijn perfect voor een ontbijtje op zaterdag of zondag!
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
- 2 hele rijpe bananen
- 2 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 zakje bakpoeder
- 1/2 theelepel vanille extract
- 1/2 theelepel honing
- 50 gram boekweitmeel (gewone bloem kan natuurlijk ook)
- 30 gram blauwe bessen
- olijfolie om de pannenkoekjes in te bakken
Pel de bananen en doe ze samen met de Griekse yoghurt in een mengkom. Prak de bananen met een vork en maak er een zo glad mogelijk beslagje van.
Voeg het vanille extract, de honing, het bakpoeder en het meel toe. Meng alles goed door met een spatel of pollepel en roer er tot slot de blauwe bessen doorheen.
Verhit een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en voeg een beetje olie toe. De pannenkoekjes moeten rustig garen, dus zet het vuur vooral niet te hoog.
Voeg steeds een ruime eetlepel beslag toe aan de pan en bak de pannenkoekjes per drie stuks.
Haal de pannenkoekjes uit de pan als ze om en om goudbruin zijn en gaar vanbinnen. Serveer ze zo of met een kleine drizzle honing of Golden Syrup. Ze zijn warm lekker, maar ook als ze helemaal afgekoeld zijn.
Keyword Bananen, Bananenpannenkoekjes, Ontbijt