Go Back
Italiaans reuze worstenbrood

Recept voor Italiaans reuze worstenbrood

Feestelijk en ontzettend lekker! Dit Italiaanse reuze worstenbrood is simpel en snel klaar. Je kunt het zowel warm als koud serveren.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Cuisine Italian

Ingredients
  

  • 1 rol vers bladerdeeg of 9 plakken (ontdooid)
  • 300 gram rundergehakt
  • halve courgette
  • 10 cherry tomaatjes
  • 8 plakjes bacon of ontbijtspek
  • 4 eetlepels paneermeel (Of 1 pakje crackertjes, bijvoorbeeld van LU, fijngemalen in een vijzel. Ik kies zelf altijd voor deze optie.)
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 gegrilde puntpaprika uit pot
  • halve rode ui
  • klein bosje verse peterselie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel provinciaalse kruiden
  • 30 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • 1/2 theelepel sesamzaad

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Halveer de courgette, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snipper de ui, snijd de tomaatjes en puntpaprika in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Doe samen met het gehakt, de paneermeel of gemalen crackertjes, de kaas, 1 ei, zout, provinciaalse kruiden en paprikapoeder in een mengkom.
  • Kneed het gehakt goed door, zodat je alle smaken goed met elkaar vermengd. Zet even apart.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Als je een rol bladerdeeg gebruikt, dan rol je deze uit op het bakpapier. Maak je gebruik van losse vellen, leg die allemaal een halve centimeter over elkaar en druk goed aan, zodat er 1 groot vel ontstaat.
  • Bekleed het bladerdeeg met bacon. Leg hier het gehaktmengsel in een soort dikke staaf bovenop en vouw daar de plakken bacon overheen.
  • Snijd het deeg aan de lange zijde van het gehakt in, zodat er strepen ontstaan. Vouw die over elkaar heen in een soort vlecht, zodat al het gehakt bedekt is.
  • Kluts het tweede ei en smeer het bladerdeeg hiermee in. Strooi er een snuf zeezout en sesamzaad overheen en schuif het worstenbrood in de oven. Bak in minimaal 45 minuten goudbruin en gaar.
  • Kijk halverwege even naar het brood. Dep met wat keukenpapier overtollig vocht weg dat eventueel uit het gehakt komt. Zo blijft het bladerdeeg lekker knapperig.