Recept voor kipkoekjes
Kip, kaas en een berg verse kruiden. Dat is de mix waaruit dit recept voor kipkoekjes bestaat. Een heerlijk borrelhapje waar je veel mensen blij mee maakt!
Prep Time 1 day d 15 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
- 300 gram kipfilet
- 1 bosje verse dille (fijngehakt ongeveer 1,5 eetlepel)
- 1 bosje verse bieslook (fijngehakt 2 eetlepels)
- 1 bosje verse peterselie (fijngehakt ongeveer 1,5 eetlepel)
- 60 gram geraspte kaas
- 40 gram bloem
- 2 eieren
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 50 gram mayonaise
- zout en peper naar smaak
- olijfolie om in te bakken
Snijd de kipfilet in dunne reepjes en vervolgens in blokjes van ongeveer 0,5 centimeter.
Hak de kruiden fijn en doe samen met de kipfilet, bloem, mayonaise, eieren, kaas en paprikapoeder in een kom. Roer alles goed door en zet het mengsel minimaal 3 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en zet deze op laag tot middelhoog vuur. Bak de kipkoekjes aan beide kanten goudbruin en gaar. Ongeveer 3 minuten per kant.
Laat uitlekken op keukenpapier en serveer als ze nog warm zijn.
Keyword Borrelhapje, Kipkoekjes, Voor bij de borrel