Go Back
Minestrone achtige soep

Recept voor minestrone achtige soep

Veel groenten en krachtige smaken. Dat is deze minestrone achtige soep. Een echte lunchtip voor thuis- en kantoorwerkers.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Soep
Cuisine Italië

Ingredients
  

  • 100 gram cavalo nero
  • 2 wortels (winterpeen)
  • 2 rode ui
  • 1 venkel (met veel loof)
  • 150 gram magere spekblokjes
  • 800 milliliter water
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram groene linzen
  • 1 kippenbouillonblokje

Instructions
 

  • Was de cavalo nero en trek de bladeren los van de harde stelen. Snijd de bladeren in reepjes en gooi de harde stelen weg.
  • Maak de wortel schoon, halveer en snijd in plakjes. Doe hetzelfde met de venkel en houd het loof achter. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes hierin goudbruin en knapperig. Je kunt eventueel een eetlepel olijfolie toevoegen.
  • Doe de ui, knoflook en wortel in de pan en bak nog even 3 minuten mee. Voeg alle overige ingrediënten (behalve het loof van de venkel) toe en laat minimaal 30 tot 45 minuten pruttelen, tot de groenten gaar zijn maar wel nog een kleine bite hebben. Proef en breng eventueel op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Doe het loof van de venkel in de pan.
  • Als je alle soep in één keer serveert, kun je optioneel 20 gram lettervermicelli toevoegen per persoon. Kook dit nog mee volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je de soep portioneert en invriest, kook de lettervermicelli dan pas mee als je de soep ontdooit en opwarmt.
Keyword Minestrone, Soep