Recept voor pruimencompote
Heb je een berg pruimen over? Maak er pruimencompote van! Lekker door de yoghurt of met een bolletje vanille ijs.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Course Bijgerecht, Dessert
- 10 pruimen (die van mij waren vrij groot!)
- sap van een halve citroen
- 100 gram suiker
- 50 milliliter water
Was de pruimen, halveer ze en haal de pit eruit. Snijd de pruimen in stukjes.
Doe alle ingrediƫnten in een pan met deksel. Plaats de pan op middelhoog vuur. Roer een paar keer om de ingrediƫnten met elkaar te mengen.
Zodra het mengsel begint te pruttelen, haal je de deksel eraf.
Roer zo af en toe en vergeet daarbij de bodem niet. Zodra de pruimen zacht zijn en het vocht iets is verdampt en dikker is geworden, haal je de pan van het vuur.
Serveer direct of bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast.
Keyword Compote, Pruimen, Pruimencompote