Go Back
Voorgerecht bladerdeeg gevuld met peer en geitenkaas

Recept: voorgerecht met bladerdeeg, peer en geitenkaas

Met slechts vier ingrediënten en een oven tover je dit heerlijke voorgerecht op tafel. De combinatie van het krokante bladerdeeg met het zoet van de peer en het zout van de geitenkaas is ontzettend lekker. Simper, maar feestelijk én smakelijk!
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Course Voorgerecht
Cuisine French
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 2 peren (Conference)
  • 1 theelepel sesamzaad
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 4 plakken geitenkaas (jong belegen)

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Pak vier ovenvaste schaaltjes. Strooi hier wat sesamsaad in en leg daar een plak bladerdeeg bovenop. Prik het bladerdeeg in met een vork en strooi nog wat sesamzaad op de bodem.
  • Schil de peren en verwijder de klokhuizen. Snijd in plakken en verdeel over het bladerdeeg. Top af met een plak geitenkaas.
  • Zet de schaaltjes +/- 30 minuten in de oven, tot het bladerdeeg goudbruin en gaar is en de geitenkaas gesmolten en lichtbruin. Serveer direct uit de oven.
Keyword Geitenkaas, Peer, Voorgerecht